Anđela JovanovićFoto: FoNet/Festival filmskog scenarija

– Bojan mi je na prvom sastanku rekao da je Ana jedno sunce – kaže glumica Anđela Jovanović povodom uloge Ane, druge supruge glavnog junaka u seriji „Pad“ rađenoj prema motivima autobiografije Žarka Lauševića „Godina prođe, dan nikada“ čiju režiju potpisuje Bojan Vuletić, a naslovnu ulogu tumači Milan Marić.

– Ona stvarno jeste jedno sunce. Ona je ta koja donosi svetlost u mračnom trenutku i predstavlja nadu i prozor u svet gde ljubav pobeđuje i gde postoji vera u bolji život posle pada. Ana je lojalna, ostaje uz svog čoveka do samog kraja, ne boji se ljubavi ali je i svesna da nju ne čine samo lepi trenuci nego i teške situacije i velike prepreke u kojima zapravo ljubav padne ili prođe na testu. Njena misija je da svojom predanošću i posvećenošću pruži nadu i izlaz voljenom čoveku – objašnjava Anđela dodajući da je bilo izazovno i zanimljivo igrati osobu sa takvim kvalitetima.

Prema njenim rečima glumačka ekipa je skladno funkcionisala i radila u odličnoj atmosferi.

– Divan je bio rad sa kolegama. Svi su bili veoma otvoreni i svesni da radimo nešto jako važno i teško. Scenario je u vidu fragmentarne dramaturgije s isečcima iz života glavnog junaka i utoliko je bilo teže na malom prostoru pokazati velike emocije, teške situacije i komplikovane odnose, ali u tome je i čar svega toga i ja sam, zaista, uživala – konstatuje Anđela.

Ona napominje da je za nju, velika čast i privilegija da radi sa rediteljem i autorom kao što je Bojan Vuletić, koji kako kaže, voli da istražuje, koji se bavi se suštinom i dubinski ulazi u tematiku priče kojom se bavi.

– Bojan je reditelj koji voli glumce, a za „Pad“ je napravio odličnu glumačku i autorsku podelu. Bilo je pravo uživanje biti sa takvom ozbiljnom ekipom kao i Firefly produkcijom, koja poslednjih nekoliko godina izbacuje neke od najboljih serija u našoj zemlji i u regionu. Atmosfera na setu je bila odlična i imali smo fantastične uslove za rad tako da su se sve kockice složile da ova priča bude ispričana na ozbiljan umetnički način, ali da ima i komercijalni potencijal, da ne bude hermetična nego da komunicira sa publikom. – zaključuje Anđela Jovanović.

Dugoiščekivana serija „Pad“ koja će početi da se emituje od 21. januara svake subote i nedelje na Superstar TV za polaznu tačku uzima tragičan događaj koji se odigrao u Podgorici 1993, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika Ivana Maslaća (fiktivnog lika u seriji prim A. Č.) koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici.

Kako je ranije objasnio Bojan Vuletić serija se ne bavi dokumentaristikom, forenzikom činjenica konkretnog događaja iz 1993. godine, nego simboličnom pričom posledicama užasa devedestih godina prošlog veka.

Pored Milana Marića, u “Padu” ćemo gledati i Borisa Isakovića, Mimu Karadžića, Milicu Janevski, Anđelu Jovanović, Ljubomira Bandovića, Dubravku Drakić, Dragana Marinkovića Macu, Krešimira Mikića, Izudin Bajrović, Slavka Sobina, Kemala Rizvanovića,

Autorsku ekipu čine reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari