Godišnja izložba fotografija Foto kluba „Objektiv” iz Kragujevca 1Foto: Foto klub „Objektiv”

 

Danas, u 19 sati u Galeriji Srednje stručne škole (nekadašnji VIŠ) biće otvorena Prva godišnja izložba fotografija Foto kluba „Objektiv” iz Kragujevca.

– Nakon nešto više od godinu dana, došao je trenutak da tu, našu prvu godinu, obeležimo izložbom. Za ovu priliku, pozvali smo u goste naše prijatelje iz FKK Paraćin, prijatelje koji su nam na samo početku dali vetar u leđa ugostivši nas na svojoj godišnjoj izložbi. Ne moramo da napominjemo koliki značaj je taj gest imao za tek osnovani „Objektiv”, napominju organizatori iz kragujevačkog Foto kluba.

Tokom prethodne, 2023. godne „Objektiv” je organizovao 11 izložbi: dve međunarodne izložbe fotografija, dve izložbe sa patronatom Foto saveza Srbije, šest samostalnih izložbi autora koji su članovi i prijatelji kluba, kao i jednu klupsku izložbu u okviru manifestacije „Dani srpsko grčkog prijateljstva”, što čini ukupno 11 izložbi.

– Organizovali smo i dva velika okupljanja umetničkih fotografa, jedno u okviru Foto safarija „Gruža-Borač-Knić”, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Knić, a drugo u Topoli, pod nazivom OplenMeni, u partnerstvu sa Turističkom organizacijom „Oplenac” iz Topole, ne bez ponosa ističu iz „Objektiva”.

Klub je organizovao i devet predavanja o fotografiji i održao više od 40 klupskih sastanaka.

– Broj članova kluba neprekidno raste, a imamo članove ne samo iz Kragujevca, već i iz Velike Plane, Knića, Čačka, Despotovca, Rijeke, Beograda, navode iz Foto kluba „Objektiv”.

U ovom periodu, članovi kluba su ostvarili značajne uspehe na domaćim i međunarodnim izložbama, a najvećim uspehom smatraju osvajanje drugog mesta na Petom republičkom kupu klubova, što ih je postavilo u sam vrh srpske umetničke fotografije.

Foto klub „Objektiv” se zahvaljuje svim prijateljima koji su im pružili podršku i pomogli rad kluba.

Otvaranje izložbe je danas, u ponedeljak, 26. februara u 19 sati u galeriji Srednje stručne škole (nekadašnji VIŠ).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari