Gojković sa rukovodstvom FCS: U kratkom roku biće raspisan konkurs za izbor direktora 1foto FoNet/Ministarstvo kulture i informisanja

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković održala je danas sastanak sa predsednikom Upravnog odbora Filmskog centra Srbije rediteljem Miroslavom Lekićem i vršiocem dužnosti direktora FCS Ivanom Karlom.

Kako se u saopštenju pres službe Ministarstva kulture navodi, Gojković je sa rukovodstvom Filmskog centra Srbije razgovarala o prioritetima u radu ove republičke ustanove kulture i daljim planovima rada vezanim za sprovođenje raspisanih konkursa, kao i nastupima naših umetnika na predstojećim festivalima.

Da podsetimo, kako je Danas već pisao, – umesto raspisivanja javnog konkursa za novog direktora Filmskog centra Srbije, koji je po zakonu morao da bude objavljen najkasnije do 18. maja, jer je aktuelnom direktoru, reditelju Gordanu Matiću 18. jula isticao četvorogodišnji mandat, Ministarstvo kulture izvelo je novi manevar sile i ignorisanja zakonske procedure – na sednici Vlade 1. juna za vršioca dužnosti direktora izabran je Ivan Karl, a Matić je smenjen.

U saopštenju ovog ministarstva, navodi se da će u kratkom roku biti raspisan konkurs za izbor direktora

– Prema odredbama Zakona o kulturi, Upravni odbor raspisuje konkurs za izbor direktora Filmskog centra Srbije, a kako je nedavno izabran i konstituisan UO, dogovoreno je da se prvo pristupi izboru v.d. direktora, a nakon upoznavanja Upravnog odbora i novog rukovodstva FCS sa radom ove republičke ustanove, u kratkom roku biće raspisan konkurs za izbor direktora – navodi se u saopštenju Ministarstva kulture.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari