Gostovanje Narodnog pozorišta iz Banja Luke u BDP-u: Prva predstava na repertoaru ,,Stranci u noći” 1Foto: Ana Đorđević

U okviru festivala ,,Naši dani”, u Beogradskom dramskom pozorištu gostuje Narodno pozorište Republike Srpske iz Banja Luke sa svoje tri hit predstave.

U ponedeljak, 30. oktobra biće odigrana predstava ,,Stranci u noći” Ane Ðorđević koja je pisala tekst po uzoru na italijanski film ,,Potpuni stranci”, u režiji Slađane Kilibarde. U utorak 31. oktorbra Čehovljev ,,Ivanov” u režiji Željka Ðukića, a u sredu 1. novembra Nušićev klasik ,,Ožalošćena porodica” u inscenaciji i režiji Nikole Pejakovića, koja se već deset godina igra na kartu više.

Sve predstave biće odigrane na velikoj sceni od 19 i 30.

Gostovanje Narodnog pozorišta iz Banja Luke u BDP-u: Prva predstava na repertoaru ,,Stranci u noći” 2
Foto: Ana Đorđević

Povodom prve predstave upitano je – da li ste ikad razmišljali o tome kako bi izgledalo druženje s prijateljima da svako mora da glasno pročita sve što mu stigne na telefon i sve razgovore vodi “na zvučniku”.

Ova neobična igra sedmoro prijatelja okupljenih na večeri, na površinu izvuče njihove najveće strahove i tajne i oko toga je ispletena radnja ove predstave.

Tekst je delo Ane Đorđević, koja ga je pisala po uzoru na italijanski film “Potpuni stranci”, a glume Slađana Zrnić, Nikolina Friganović, Miljka Brđanin, Boris Šavija, Željko Erkić, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Sofija Ristić.

– Reč je o izuzetno modernom i duhovitom komadu, koji će vas istovremeno iskreno nasmejati, ali i naterati da se zapitate da li se svi, baš poput likova, zaista samo pretvaramo da smo dobro, da smo zdravi, srećni, puni nade…? – navodi BDP.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari