"Hamlet" SNP-a na otvaranju 1

Predstava „Hamlet“ u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada otvoriće večeras na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu reviju predstava pod nazivom „Šekspiru u čast“.

Narednog dana, na istom mestu, biće odigrana diplomska predstava „Biti ili ne biti“ studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi prof. Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.
Na Velikoj sceni, 18. novembra, biće izveden „Henri Šesti“, u režiji Nikite Milivojevića. To će biti 50. izvođenje tog komada koji je ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu premijerno izveo 11. maja 2012. godine u čuvenom londonskom Glob teatru, u okviru „Kulturne olimpijade“.
Nekoliko dana kasnije, 23. novembra, Milivojević će se, takođe na Velikoj sceni, predstaviti sa još jednim naslovom – u pitanju je „Perikle“, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.

Knjaževsko-srpski teatar iz Kragujevca gostovaće 25. novembra na Velikoj sceni sa komedijom „San letnje noći“, u režiji Pjera Valtera Polica, a revija će biti završena narednog dana, na sceni „Raša Plaović“ predstavom „Romeo i Julija“, u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Revija predstava pod nazivom „Šekspiru u čast“ organizuje se povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari