Hitovi Beldocsa za Luku Kurjačkog 1Luka Kurjački Foto: Promo

Beldocs hitovi! održavaju se od 1. do 10. januara 2022. u okviru tradicionalnog Novogodišnjeg programa najgledanijih filmova u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Prvog dana nove godine na programu je spektakularni brodvejski šou legende, Dejvida Birna maestralno zabeležen sa 20 kamera pod dirigentskom palicom Spajka Lija.

U nedelju, 2. januara, u prisustvu autorke, konceptualne umetnice Marte Popivode, prikazuju se „Pejzaži otpora“.

Narednog dana na programu su „Posedim i poćutim ni o čemu“ Nikole Stojanovića i „Dida“ Nikole Ilića i Korine Švingruber Ilić. „Prokop“ mladog reditelja Danila Stanimirovića, takođe u prisustvu autora, prikazuje se 4. januara.

Film „Ptica (ili klovn Marti) Olivera Ćirića je takođe je na programu 4. januara, a film Svetlane Cemin „Sent Kler Cemin, Psiha“ prikazuje se 5. januara.

„Moj teča Tudor“ Olge Lukovnikove, dobitnik Zlatnog medveda za najbolji kratki film, nagrađen je i Nagradom za najbolji kratki film Beldocsa i na programu je 6. januara, a nakon njega „Zemlja“ Marka Šipke.

„Ova kiša će zauvek padati“ rediteljke Aline Gorlove dobitnik nagrade za najbolji film Međunarodnog takmičarskog programa 14. Beldocsa biće ponovo na bioskopskom platnu u petak, 7. januara.

Vikend 8. i 9. januara na programu su „Koreni“ rediteljke Tee Lukač (nagrada za najbolju kameru 14. Beldocsa) i „Telenovela sivo u koloru“ reditelja Filipa Martinovića (nagrada za najbolju montažu 14. Beldocsa).

Obe večeri tu su i autori filmova. Program Beldocs hitovi u bioskopu Dvorane kulturnog centra završava se uzbudljivim, napetim dokumentarcem „Krtica“ Madsa Brugera 10. januara.

Filmovi se prikazuju u terminu od 18 časova. Sav prihod od ulaznica biće doniran za lečenje dramaturga i reditelja Luke Kurjačkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari