Festival kulture „Nušićijada 2010“ biće održan od 3. do 5. septembra u Ivanjici. Specifičan festival kulture protkan humorom, zabavom, starogradskim i čaršijskim duhom vraća se na scenu nakon 40 godina. Prema rečima Vere Jovanović, koordinatorke Festivala i potpredsednice Udruženja građana „Kulturna decentralizacija Srbije“ Festival je različit od ostalih, bogatiji sadržajima, drugačijeg profila i aktivira talentovane mlade ljude. „Ove godine ćemo početi Malom paradom sa najmlađim sugrađanima, nakon čega će biti održana tradicionalna revijalna utakmica, koju nikako ne treba propustiti. Festival će biti svečano otvoren čaršijskim razgovorima ‘Više od priče’ Petra Božovića.

Zajednički koncert održaće Kulturno-umetničko društvo ‘Branko Cvetković’ i KUD Doma kulture iz Ivanjice. Takođe, dovodimo i Zvonka Bogdana i njegove tamburaše. Drugi festivalski dan počeće opet programom i multimedijalnim koncertima najmlađih sugrađana, što je nesvakidašnje za Ivanjicu. U okviru Festivala biće održano aforističarsko popodne, spektakularni koncert Filharmonije mladih ‘Borislav Pašćan“, kao i koncerti klasične muzike, džeza, etno muzike i evergrina za stariju generaciju. Na programu Festivala je i lutkarska predstava ‘Bajka o princezi i kuvaru“ i Nušićeva ‘Ožalošćena porodica’. Takođe, koncert će održati i Vasil Hadžimanov bend, što doprinosi ukupnom muzičkom profilu“, objasnila je Vera Jovanović.

Miloje Ostojić, menadžer Turističke organizacije Opštine Ivanjica istakao je da je „Nušićijada“ prva manifestacija koja se dešava u centru Ivanjice. „Cilj ove urbane, kulturne i zanimljive manifestacije od njenog osnivanja je bio da se produži turistička sezona u Ivanjici. Atmosfera na Festivalu će biti topla i postavićemo jedan kulturni obrazac, a vratićemo i stari duh. Imaćemo tri interesantne izložbe – originalne karikature Ošišanog ježa, koji je obeležio Nušićijadu, izložbu lokalnih umetnika i izložbu fijakera i konjičke opreme“, najavio je Miloje Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari