"I Wanna Dance with Somebody", film o Vitni Hjuston, muzičku ikonu tumači Naomi Aki 1Foto: Promo

Na repertoar domaćih bioskopa dolazi „I Wanna Dance with Somebody“, film o muzičkoj ikoni Vitni Hjuston, a koju u ostvarenju koje je zasnovano na životu i muzici legendarne pevačice, tumači Naomi Aki.

Film će početi da se prikazuje 22. decembra, a režiju za njega potpisuje Kesi Lemons, prema scenariju Entonija Mekartena (nominovanog za Oskara).

– Film vodi publiku na emotivno i energično putovanje kroz karijeru i muziku Hjustonove. Na repertoaru domaćih bioskopa publika će biti u prilici da gleda film o najvećoj pevačici svih vremena. Film prikazuje dodatne detalje iz Vitnine karijere i privatnog života. Njen otac, Džon Rasel, koji je ujedno bio i njen menadžer, teško je pronalazio ravnotežu između njihovog porodičnog i poslovnog odnosa – ukazano je povodom filma i dodato da je rediteljka Kesi Lemons pažljivo je dočarala i Vitninu vezu sa muzičarem Bobi Braunom, sa kojim je imala i porodicu.

– Međutim, i pored dve dominante muške figure u njenom životu, muzika je obeležila život Hjustonove. Kroz novi trejler se provlači i bezvremenski hit I Will Always Love You iz filma The Bodyguard – ukazuju povodo ostvarenja o legendarnoj pevačici i dodaju da film šalje poruku da „muzika Vitni Hjuston nije znala za granice, a da je pozorinica bila jedino mesto gde je uspešno pronalazila sebe i svoju svrhu“.

Više od obične biografije

U biografskoj drami I Wanna Dance With Somebody: Film o Vitni Hjuston lik Vitni Hjuston tumači Naomi Aki (Star Wars: The Rise of Skywalker, Lady Macbeth), Stenli Tuči (Spotlight, The Lovely Bones) glumi muzičkog producenta Klajva Dejvisa (Spotlight, The Lovely Bones), a Tamara Tuni  (Flight, The Devil’s Advocate) blista u ulozi Vitnine majke Cisi. U ostalim ulogama pojavljuju se Klark Peters, Nafesa Vilijams i Ašton Sanders. Elton Džon, Fredi Merkuri, Elvis Prisli, Eminem, Selena, Rej Čarls samo su neka od zvučnih imena čiji su se životi pojavili na bioskopskim platnima. Ostvarenje I Wanna Dance With Somebody: Film o Vitni Hjuston predstavlja više od obične biografije. Od 22. decembra domaća publika biće u prilici da uživa u odličnom soundtrack-u i predivnim kadrovima filma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari