Istorijat kamena je geološka povest o nastanku Zemlje: Izložba "Kamen" u galeriji Dimenzija 1Foto: Promo / Umetnička grupa Dimenzija

Svečano otvaranje izložbe skulptura „Kamen“ u galeriji Dimenzija zakazano je za četvrtak, 17. avgust u 19 časova, a trajaće do 9. septembra.

Izložbena postavka u prvoj srpskoj galeriji skulpture, predstaviće više od 20 skulptura u kamenu šestoro autora, različitih likovnih poetika i prosedea, sa ciljem da prikaže raznovrsna poimanja materijala, mogućnosti izražavanja, oblikovanja i oplemenjivanja istog, kroz osobene skulptorske prakse.

Umetnička grupa Dimenzija ukazuje da istorijat kamena zapravo predstavlja geološku povest o nastanku Zemlje, njenom razvoju, procesima i promenama, koji su se događali tokom četiri i po milijardi godina njenog postojanja.

Izrada skulpture u kamenu zahteva celokupno biće stvaraoca; biološko i umno, iziskujući značajan fizički napor i naročit mentalni angažman, rabeći jednako i duh i telo.

Autori postavke su istoričarka umetnosti, Jelena Balević i vajarka, dr Tatjana Karavelić, a svoje radove će predstaviti umetnici: Ivan Marković, Kristina Ivić, Ružica Španović, Vladislava Krstić, Tatjana Karavelić i Katarina Gajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari