Ivana Milenović Popović iz DAH tetara u pozorišnoj školi čuvenog Odin Teatra i u predstavi Euđenija Barbe 1foto Francesco Galli

ISTA – Internacionalna škola pozorišne antropologije Odin Teatra održala se u Mađarskoj u trajanju od 14 dana intenzivnog rada sa masterima i učesnicima iz celog sveta.

Jedna od izabranih učesnica bila je i Ivana Milenović Popović, glumica DAH Teatra i studentkinja druge godine doktorskih studija na Institutu za umetničku igru u Beogradu, koja je igrala i u predstavi „Anastazis“ u režiji čuvenog reditelja Euđenija Barbe u Narodnom pozorištu u Budimpešti.

Ovaj spektakularni događaj sa preko 50 učesnika na sceni (performera i muzičara) premijerno se odigrao 20. maja i predstavljen je na međunarodnom festivalu Pozorišne olimpijade u Budimpešti.

Ivana Milenović Popović iz DAH tetara u pozorišnoj školi čuvenog Odin Teatra i u predstavi Euđenija Barbe 2

Tokom 17. ISTA škole majstori različitih pozorišnih i plesnih tradicija iz Japana, Indije, Balija, Brazila, Argentine, Tajvana, Italije podelili su praktično svoje specifične načine rada, kompozicije i tehnike montaže.

Krajnji rezultat ovogodišnje ISTE, ujedno i fokus škole za učesnike bila je primena ovih principa u montaži Euđenija Barbe za predstavu „Anastazis/Vaskrsenje“

Predstava „Anastazis” prikazuje različite životne faze i stvarnosti od rođenja do smrti i ponovnog rađanja u svetu prirode, životinja i ljudi.

Izvode je izvođači iz različitih zemalja i tradicija: japanski Noh, kineska opera Nanguan, balijski Topeng, indijski Baul, Kathakali, brazilski Cavalo marinho i Bumba meu boi, flamenko i savremeni zapadni stilovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari