Izložba "DEŠAVA SE NUŠIĆ I JADA" 6. januara u Zrenjaninu (VIDEO)     1Foto: Promo

Izložba „DEŠAVA SE NUŠIĆ I JADA“ održaće se u četvrtak, 6. januara sa početkom u 19 čaosva u Zrenjaninu, na adresi Kej 2. oktobra, pored jezera.     

Izložba, koju je pripremilo udruženje građana KudeS iz Ivanjice kao organizator prognane, a slobodne Nušićijade, biće postavljena u organizaciji Pokreta Novi Optimizam.

„Pozivamo vas na izložbu koja spaja iskustva festivala Nušićijada i iskustva umetnika, humorista, novinara i aktivista. Pozivamo vas na izložbu o progonima, koja je i sama već iskusila progon“, navode organizatori.

Kako navode, ona predstavlja slučajeve nepodobnih lica razrešenih bez objašnjenja, koja se dovijaju za slobodu i istinu u egzilu.

„Ona priča priče o smeni ljudi, progonu smeha, sumnjivim licima i glasnim zvonima. Priče o potrazi za pravom i pravdom, o dobrom društvu u lošem društvu, i slobodi na ćoše“, ističu oni.

„Kroz nju vam predstavljamo slučajeve koji podsećaju na Nušićeve komade, ali koji su se desili i dešavaju se. Predstavljamo ih jer oni svakom mogu da se dese, ako sve ostane isto“, porčuju oraganizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari