izložba fotografijaFoto: Jorge Gil / ContactoPhoto / Profimedia

Ivana Nikolić je doktor bioloških nauka/imunolog koja se usavršava u Madridu u šanskom Nacionalnom centru za kardiovaskularna istraživanja. Fotografiju voli od malih nogu, a prvi kurs fotografije je završila u Fabrici Fotografa 2014. godine dok je još uvek živela u Beogradu.

Ivana se početkom 2022. ponovo priključila Fabrici Fotografa i upisala viši kurs fotografije. Njeni radovi su bili među zapaženijim na izložbi organizovanoj u oktobru 2022, povodom devetog rođendana, a posebno se istakla na izložbi „Ja sam žena. Moje ljudsko pravo je…“, koja se bavila diskriminacijom nad ženama, a koju je Fabrika Fotografa organizovala u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu u decembru 2022. u Beogradu.

Ivana je na ovoj izložbi izložila dve fotografije, i to ju je podstaklo da svoj projekat na ovu temu dodatno produbi. Ove godine će imati samostalnu izložbu na kojoj će prikazati 7 fotografija kroz koje će pokazati svoje viđenje teme diskriminacije nad ženama u današnje vreme.

Izložba će biti otvorena 15. oktobra 2023. u 19h, u galeriji KC Dorćol, Mike Alasa 48, Beograd. Ulaz je slobodan, a posetioci će izložbu moći da posete do 19. oktobra 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari