Izložba fotografija “Svedoci tradicije” u Zrenjaninu 1Foto: Promo

Foto klub CD13 iz Zrenjanina organizuje izložbu fotografija “Svedoci tradicije” u Kulturnom centru Zrenjanina. Postavku čini 60 fotografija sa temom tradicije, a radove su fotografi zabeležili u seoskim sredinama.

Izložba se otvara danas, 14. oktobra u 19 časova i traje do 3. novembra. Kako navode organizatori, nakon julske izložbe foto kluba CD13 na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru  projekta «Svedoci tradicije», publika će sada imati priliku da vidi fotografije nastale u drugom delu godine.

–  Cilj nam je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive. Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima – navode iz foto kluba CD13.

Projekat „Svedoci tradicije“ foto kluba CD13 realizovan  je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari