Izložba karikatura na pristaništu Begej 1Foto: M. Pudar

Izložba radova nastalih na Prvoj međunarodnoj koloniji karikature, pod nazivom „Život na reci“, otvorena je na zrenjaninskom šetalištu uz Begej, kod grafičke kuće “Diginet”.

Selektor i koorganiztor je Konstantin Grosu a radovi su dostupni svim prolaznicima, na svojevsrnoj otvorenom prostoru.

Otvaranjem izložbe iniciran je rad galerije na otvorenom „Pristan“, koja će u narednom periodu, različitim kulturnim sadržajima, oživeti i oplemeniti ovaj deo javnog prostora, objašnjava Goran Nešić,  direktor “Digineta”.

– Galerija na otvorenom Pristan, kao što joj i ime kaže, biće sigurno pristanište za sve umetnike, fotografe, arhitekte i druge vizuelne umetnike. Nameravamo da promovišemo  manje afirmisane mlade ljude i početnike i njihovo stvaralaštvo. Naredna kolonija je oktobru, a sve prijave za naredne izložbe moguće je poslati tokom cele godine – objašnjava Goran Nešić.

Grafička kuća “Diginet” i organizacija “Portret” organizovali su od 11. do 13. oktobra 2019. godine u Zrenjaninu, prvu Međunarodnu koloniju karikature u Srbiji. Osam eminentnih karikaturista, iz Srbije i inostranstva, učestvovalo je u ovom događaju.

Umetnici su, u toku trodnevnog boravka, karikaturom odgovorili na temu “Život na reci“.

Koloniju je podržalo i “Udruženje karikaturista Srbije Kao rezultat rada i međusobne saradnje na ovoj koloniji, nastala je izložba “Život na reci“, koju čine 24 odabrana dela, značajne umetničke i kulturne vrednosti.

Izloženi su radovi Milana Alaševiča (Slovenija), Konstantina Grosu (Srbija), Ištvana Kelemana (Mađarska), Kire Radenkova (Srbija), Vladana Nikolića (Srbija), Nikole Štiklice (Srbija), Jakše Vlahovića (Srbija) i Jugoslava Vlahovića (Srbija). Radovi će u galeriji na otvorenom “Pristan” moći da se pogledaju do kraja avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari