Izložba nagrađenih za crtež iz Fondacije Vladimira Veličkovića u galeriji Haos 1Milica Lazarević - Zidna instalacija, 2021. Foto: Promo

U galeriji Haos traje izložba laureata nagrade za crtež iz Fondacije Vladimira Veličkovića koja je osnovala ovo priznanje zajedno sa Haosom, a od ove godine je pod pokroviteljstvom Srpske akademije nauka i umetnosti.

Žiri u sastavu: akademik Dušan Otašević, prof. Mrđan Bajić, istoričarke umetnosti Borka Božović i Ana Ereš, kao i Vuk Vidor u ime porodice Veličković, odabrao je četiri mlada umetnika.

Prvu nagradu je ponela Marina Marković, drugu dele: Kristina Pirković i Milica Lazarević, a treća je pripala Nebojši Yamasaki Vukeliću.

„… Veličković je bio čovek misije koji je verovao u moć energije mladosti bitne za egzistenciju pokretačkih/prevratničkih ideja koje se rađaju u istoriografskom kosmosu crteža; najosetljiviji likovni medij, inkubator kreativnog habitusa, humusna hrana profilisane personalnosti…“, kaže Ljiljana Ćinkul u katalogu izložbe koja traje do 21. januara.

Danas kroz izložbu od 18 do 20 sati vode sami autori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari