Izložba Radojka Laka Veselinovića u GKC Užice  1Foto: Infoera

Izložba crteža Radojka Laka Veselinovića, sikara i pisca iz Užica, otvorena je sinoć u Gradskom kulturnom centru Užice. 

Postavku, koja je deo pratećeg programa 20. Međunarodnog bluz i rok festivala „In Wires“ koji se u Užicu održava do 23.oktobra, čine aktovi koji se mogu pogledati do 4. novembra.

Dragiša Milosavljević, istoričar umetnosti i publicista iz Užica, kazao je da su Veselinovićevi crteži „prepoznatljivi, laki i nacrtani sigurnom rukom“.

„Bilo bi lepo da ovde uskoro bude izložba slika Laka Veselinovića i mnogi će biti beskrajno iznenađeni njegovom fanatastičnom slikarskom kolekcijom“, naveo je Milosavljević.

Veselinović je rođen u Užicu 1952. godine. U Narodnom pozorištu Užice je radio do penzionisanja, kao slikar. Izlagao je na više od dvadeset izložbi i dobitnik je nagrada za slikarstvo i četiri nagrade za likovnost predstava na pozrišnom festivalu „Joakim Vujić“. Za priče „Jesen“ (2003) i „Mistično nestajanje stranica“ (2004) nagrađen je na književnom konkursu „Milutin Uskoković“.

Njegova drama „Mentalna higijena“ je postavljena u NP Užice, a komedija „Rođendanski dar“ na sceni Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Objavio je šest romana, zbirku poezije i zbirku pozorišnih drama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari