Izložba radova mladih vizuelnih umetnika u bioskopu "Balkan" do 9. novembra 1Izložba 2020

Bioskop “Balkan” sinoć je nakon više od osam godina zablistao u svom punom sjaju na svečanom otvaranju izložbe “20/20” na kojoj je veliki broj posetilaca pratio radove dvadeset mladih vizuelnih umetnik.

Ono po čemu je ova izložba specifična je to što je deset radova predstavljeno na tradicionalan, galerijski način, a deset u virtuelnoj realnosti zahvljujući platformi “VR all art”, čime je iz potpuno drugačijeg ugla prikazana umetnost današnjeg vremena. Uz korišćenje savremenih tehnologija organizatori izložbe su želeli da osavremene umetnost, da je prikažu u jednom novom svetu, ali i da je približe mlađim generacijama.

Autentična unutrašnost bioskopa “Balkan” učinila je atmosferu vrlo nesvakidašnjom što se posetiocima posebno dopalo i pokazalo potencijale ovog budućeg multifunkcionalnog prostora čija će rekonstrukcija biti završena do 2020. godine.

„Kada sam prvi put krocio u ovaj prostor pomislio sam da je krajnje vreme da zaštitimo sve ono što imamo u našoj kulturi i u našoj istoriji! Moj cilj je da, kroz rekonstrukciju bioskopa Balkan i rad Fondacije Saša Marčeta, ne smo vratimo Balkan Beograđanima, već i Beograđane Balkanu. U novom multifuncionalnom objektu, budućeg Balkana 2020, talentovani i kreativni ljudi imaće priliku da, uz pomoc rada Fondacije, ostvare svoje potencijale i svojim radom utiču na društvene promene“, izjavio je Saša Marčeta, osnivač Fondacije.

Kako se navodi u saopštenju, iz Fondacije poručuju da će njihov rad biti usmeren ka pružanju podrške mladim umetnicima i kreativcima, kao i da će bioskop Balkan i u budućnosti biti organizator ovakvih nesvakidašnjih izložbi.

„Vizija naše organizacije je stvaranje jedinstvene platforme koja će ponuditi prostor, podršku i priliku mladima da stvaraju i razvijaju svoje ideje, osmišljavaju projekte i prezentuju ih javnosti“, istakla je Verica Sujić ispred Fondacije.

Izložba “20/20” biće otvorena za javnost do 9. novembra, a posetioci će moći da vide radove mladih umetnika u periodu od 18 do 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari