Izložbe i filmovi u užičkom Reflektoru 1Izložba

Izložbe „Tačka opažanja“, Nade Arnaut, i „Na posao“, Aleksandra Jeftića, biće otvorene u užičkoj galeriji Reflektor u petak, 19.aprila u 19 časova.

Iste večeri, ali sat kasnije, u susednoj prostoriji Udruženja vizulenih umetnika Užica biće prikazan prvi od tri filma sa ovogodišnjeg festivala Slobodna zona.

Izložba Nade Arnaut , više asistentkinje na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, koncipirana je „kroz zamisao da se fokus umetničkog rada postavi na pitanje procesa njegovog nastanka, kao bitnijeg fenomena od njegove materijalne pojavnosti“. Umetnica će se predstaviti fotografijama, instalacijama i objektima koji su nastali u protekle dve godine.

Za Aleksndra Jevtića, umetnika iz Čačka, u najavi je navedeno da „inspirisan kompjuterskim igricama, transponuje iskustvo kretanja kroz nivoe igre u statičnost dvodimenzionalnog crteža, objedinjujući ove elemente u čvrstoj i stabilnoj strukturi“, te da „fantazija, kao jedna od osnovnih karakteristika njegovih radova, proizilazi iz urbane i paganske umetnosti“.

Udruženje vizulenih umetnika Užica, koje je osnivač galerije Reflektor u bivšoj užičkoj kasarni, ugostiće tri fima sa ovogodišnje „Slobodne zone“. Prvi igrani film „Leto“ biće prikazan u petak, 19.aprila, od 20 časova. Dokumentani film „Bergman- godina života“ na programu je 8.maja, a treći i igrani film „Tri lica“ 24.maja, takođe od 20 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari