Izmaknuta od nevesele i dosadne stvarnosti: Predstava „Tre sorele“ 50. put 1Foto: Jakov Simović

Komad „Tre sorele“ Stevana Koprivice, u režiji Milana Karadžića ovog vikenda slavi svoje jubilarno izvođenje. U nedelju 25. februara glumačka ekipa koju čine Nataša Ninković, Ana Franić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Đurica i Milutin Mima Karadžić pokloniće se publici 50. put.

Predstava koja je prvobitno bila postavljena na scenu Zvezdara teatra 2004. godine, obnovljena je 7. februara 2020. godine sa skoro identičnom glumačkom postavom.

Do obnove, „Sorele“ su na našoj sceni odigrane 125 puta.

Komad je zasnovan na bokeškoj legendi o tri sestre koje su ceo život provele u jednoj kući, čekajući i sanjajući svog kapetana.

Pisac Stevan Koprivica je povodom obnove ove predstave rekao: „Mene samo raduje činjenica da se „Tre sorele“ vraćaju u Zvezdara teatar, neznatno starije, ali podjednako izmaknute od nevesele i dosadne stvarnosti. Raduje me njihova upornost da za razliku od nekih drugih sestara, znamenitijeg pisca, imaju snage da se pobune, ne lamentirajući nad svojim usudom.“

Povodom 50. jubileja reditelj Milan Karadžić je podsetio na značaj motiva iz predstave o tri sestre.

„Dugovekost predstave govori nam da se ne radi samo o bokeškom svetu nego i o uvek i danas prisutnim motivima čežnje, slobode, pobune, dogme, patrijahalnih stega. Bokeške i mediteranske boje su dodatni i teatarski zahvalan način da se priča o večitim čežnjama, ma koliko bile zabranjene.“ – kaže Karadžić.

Za ulogu Nere u ovom komadu Nataša Ninković je dobila „Zoranov brk“ na 30. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru, 2021. godine, kao i nagradu za najbolje glumačko ostvarenje.

Scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Zora Popović, a kompozitor Zoran Erić.

Sledeća izvođenja predstave „Tre sorele“  u „Zvezdara teatru“ su zakazana za 9. i 30. mart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari