Izvođenje Čehovljevog "Ujka Vanje", u režiji Egona Savina večeras zatvara 62. Festival Ohridsko leto 1Foto: Nenad Petrović/promo JDP

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova, u režiji Egona Savina, gostuje večeras na 62. Ohridskom letu u Severnoj Makedoniji, jednom od najznačajnijih letnjih festivala u regionu. U Čehovljevoj drami o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koja je premijerno izvedena na sceni „Ljuba Tadić” u decembru 2018, igraju Nenad Jezdić, […]

Predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Ujka Vanja“ Antona Pavloviča Čehova, u režiji Egona Savina, gostuje večeras na 62. Ohridskom letu u Severnoj Makedoniji, jednom od najznačajnijih letnjih festivala u regionu.

U Čehovljevoj drami o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koja je premijerno izvedena na sceni „Ljuba Tadić” u decembru 2018, igraju Nenad Jezdić, Marija Vicković, Branislav Lečić, Marko Baćović, Milica Gojković / Iva Stefanović, Dubravko Jovanović i Aleksandra Nikolić.

Kostimograf je Jelena Stokuća a pored režije, Egon Savin potpisuje i scenografiju.

Ova inscenacija Čehovljevog dela učestvovala je na Teatarskom festivalu Pozorišno proleće u Šapcu, BOK festivalu u Bijelovaru, Gavellinim večerima u Gradskom dramskom teatru Gavella u Zagrebu i Slovenskom narodnom gledališču Drami u Ljubljani.

 

 

 

Jugoslovensko dramsko pozorište je prošle godine učestvovalo na Festivalu Ohridsko leto sa dve predstave, „Moj muž“ Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić, i „Pučina“ Branislava Nušića u režiji Egona Savina.

Ovogodišnji festival odvijao se od 12. jula, i izvođenjem „Ujka Vanje“ večeras će biti zatvoreno njegovo 62. izdanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari