Japanska umetnica Kanon Mizuno 29. maja u Srbiji 1Foto: TOB

Renomirana umetnica iz Japana, poznata po izvođenju japanske tradicionalne i savremene popularne muzike, Kanon Mizuno, od 26. maja do 12. juna boraviće u Srbiji.

Tokom sedmonedeljne turneje, Kanon Mizuno će uz svoje nastupe posetiti četiri beogradske škole u kojima se uči japanski jezik kao i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj gde će držati predavanja iz istorije i kulture Japana, prikupljaće video materijale o našoj zemlji radi emitovanja reportaža u Japanu, a demonstriraće i svoje kaligrafsko umeće.

Najznačajniji nastup u Srbiji biće koncert „Srbija u srcu“ koji će se održati 29. maja sa početkom u 18 časova u Parku japansko – srpskog prijateljstva na Miljakovcu, Rakovica.

„Najlepše u Srbiji su mi reke i jezera, pored kojih najlakše pišem stihove za svoje nove pesme. Takođe je izuzetan doživljaj ući u vaše crkve, manastire i druge verske objekte. Ipak, najjači utisak na mene ostavljaju razdragana deca. Uživam kad se s njima družim, pričam ili pevam. Biću srećnija što više ljudi, gradova i sela upoznam tokom svog boravka u Srbiji.“, rekla je Kanon Mizuno.

Iz biografije Kanon Mizuno se izdvaja podatak da je učestvovala kao glumica i pevačica u japanskim animiranim i igranim filmovima među kojima je i film „Šuma“ jednim delom sniman u Srbiji. Na beogradskom festivalu „Japanizam“ je učestvovala 2015, 2016 i 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari