Jelena StupljaninFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Glumica Jelena Stupljanin rekla je u emisiji Newsnight televizije N1 da može samo da se nagađa šta se poručuje spotom nepoznatog autora koji desetine glumaca, među kojima je i ona, označava kao one koji pozivaju na rušenje države i ustavnog poretka, ali da nije uplašena već da joj je čast da bude deo slobodnomislećih ljudi.

O spotu koji se od sinoć širi društvenim mrežama Stupljanin kaže da su i ranije pravljeni sliični spotovi “na ovu foru“ protiv njenih kolega, novinara, Olivera Ivanovića.

Znamo šta to govori, ali ko je osoba koja to pravi i šta poručuje možemo samo da nagađamo i pogađamo, rekla je ona za Newsnight na N1.

Glumica je takođe izjavila da nije nimalo uplašena, već vrlo ponosna što je među pravim profesionalcima u glumačkoj branši, “najboljima koje imamo u zemlji“.

“Ako na taj način gledam, meni je čast da budem deo slobodnomislećih ljudi“, istakla je Stupljanin.

Sve je, kako je navela, krenulo od poslanika Srpske napredne stranke Nebojše Bakareca sa skupštinske govornice i reč je, kako ističe, besmislenoj zameni teza.

“Maši se poenta protesta. Element siromašan narod protiv bogate elite je spin kojim se trude se da polarizuju društvo“, kaže glumica i ocenjuje da je to besmisleno i nedopustivo.

Kako je rekla, ovo nije protest glumaca protiv Telekoma Srbije i istakla da nikada niko nije glumce uslovljavao na bilo koji način

“To bi značilo da svi koji rade u državnim firmama ne bi smeli da ističu svoje mišljenje, Ističe se kao da smo mi izašli na protest protiv Telekoma Srbije, To je farsa..“, ocenila je glumica.

Pretnje upućene koleginici Tamari Dragičevič i njenoj porodici u kojoj su joj spomenuta i deca, Jelena Stupljanin smatra “pređenom crvenom linijom“.

“Oni ne da nisu kukavice nego su heroji. Cela branša stoji uz njih“, navodi Stupljanin.

Ona je istkla da je jedina tema to da su deca ubijena u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar“ od drugog deteta.

“I svi mi kao građani tražimo odgovornost i da se stane na put nasilju. Svi koji pričaju o bilo čemu drugom, vrše zamenu teza“, zaključila je glumica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari