Dušanka Stojanović GlidFoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

 

Još jedna glumica na meti je tabloida bliskih vlasti. Ovi mediji objavili su vest da je Dušanka Stojanović Glid fotografijom koju je postavila na svoj Fejsbuk profil – pozvala na linč Vučića. A radi se o fotografiji sa snimanja, pojašnjava glumica za N1.

Tabloidi izveštavaju da je glumica objavila „morbidnu fotografiju na svom Fejsbuk profilu kako plače na grobu pored nadgrobnog spomenika na kom piše Vučić“.


Kako navode, fotografija je objavljena 27. maja, na dan „Srbija protiv nasilja“, što je protumačeno kao „poziv na linč“.

„Ovo je još jedna hajka i kleveta u nizu svih događaja, ovog puta obrušena na mene, zato što podržavam protest ‘Srbija protiv nasilja’, ne pripadam ni jednoj partiji. Ta fotografija je nastala tokom snimanja filma ‘Da ne povuče’ Milice Filipovski, u oktobru 2022. Jedna od scena snimana je na Novom groblju. U pozadini se jasno vidi tonac i ekipa. Ja se na fotografiji ne veselim, nego plačem, kao glumački zadatak. Na ploči nema ni datuma rođenja, a ni smrti, ni imena pokojnika. Ne preziva se samo gospodin predsednik – Vučić“, objasnila je Stojanović Glid.

Time je, kaže, demantovala novinske naslove Informera i Pinka.

„Udruženje GOS (Glumačka organizacija Srbije) je obavešteno o svemu. Advokat Božo Prelević je moj zastupnik koji će sa Informerom i Pinkom nadalje razgovarati“, kazala je glumica.

Podsetimo, poslednjih dana zabeleženo je nekoliko napada na glumce koji su podržali proteste – potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić vređala je glumca Milana Marića, Tamari Dragičević upućene su pretnje koje se tiču dece, a poslanik SNS Nebojša Bakarec u Skupštini je izneo navodne honorare glumaca koji su podržali proteste protiv nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari