„Još jedan ekser u kovčeg slobodnog Beograda je zakucan“: O najavi da će pozorište „Boško Buha“ biti izmešteno

Povodom najave da će pozorište "Boško Buha" zapravo biti "izmešteno" posle 70 godina u prostor Beograda na vodi, reaguju reditelji, glumci, pozorišni radnici

Ostavite komentar


  1. A šta je tim povodom rekao Bule Goncić,koji je na slici u naslovu teksta???

  2. Ne znam da li je BG na vodi prava lokacija za Boška Buhu, ali ja ne znam kome odgovara sadašnja lokacija. Za nas sa više od jednog deteta, koji dolazimo automobilom, parking je pakao, naročito ako je predstava petkom ili subotom, kada je i garaža na Obilićevom vencu krcata u svako doba, pa i ona u tržnom centru Rajićeva.

  3. Nije ovaj prostor ničija očevina, odlična ideja da se pozorište preseli i nadje u savskom amfiteatru, u potpunosti podržavamo predlog i jedva čekamo selidbu pozorišta…

  4. Covek kupio i uknjižio se…gotovo.Odgovorni u tom periodu Radojičić i Vesic.

  5. u koje pozoriste gospodja vodi decu pa nema gde da parkira kod Trga Republike, kad Buha igra na Vukovoj sceni na Bulevaru (gde takodje nema parkinga, ali njih niko ne izbacuje)

  6. Oni hoće na silu da od Beograda na vodi naprave centar grada.
    Moja noga tamo neće nikada kročiti.

  7. Bruka. Dignimo svi glas! Ko je taj novokompovani vlasnik? Zar kriminalci i skorojevici treba da nam kroje sudbinu?! Vucicu reaguj ti, kada Sapic cuti.

  8. Može pozorište i u Surčin , kafići Ace Bosanca su značajniji za kultyrno obrazovanje od pozorišta .zar tako vlast ne predstavlja kulturu

  9. Ali, NIKO, baš NIKO od njih ne pominje upadljivo odsustvo upravnika Igora Bojovića. Pristali su da ih vodi polička marioneta, koja je, očigledno, sve vreme deo ove prljave igre. Znam da im u ovoj situaciji ne bi baš bio od pomoći, ali bi mogli da izdejstvuju da ih predvodi neko od digniteta, časti i neko ko bi se iskreno borio za to Pozorište. Ovako, oni se bore, a njima upravlja čovek, čija je jedina funkcija da to pozorište prevede u ruke Peconija.

  10. Novokomponovana garnitura koja unisti BG,pa sta nama netreba nista i mi smo postali nista.Sve je izgubilo smisao.

  11. Kako neko uopšte može da proda Pozorište, Beogradjanku, Kasinu, PKB, rudnik zlata Majdanpek….a narod ćuti i baš ga briga. Tako i treba da bude onda, za bolje i nismo.

  12. G .Ivan Lalić sve lepo rekao. Došlo na naplatu ćutanje…Svako za se svoju travu pase. Retki su glumci koji su se ohrabriti da u ovim vremenima dignu glas. Sad je kasno. Lepo je Velikić definisao malogradjanina u svom romanu Islednik. Na žalost u Srbiji ima mnogo intelektualaca malogradjana.

  13. Moja prva Pozorišna predstava koju sam gledala 1954godine znači da mojih četri godine je bila u Pozorištu BBuha,dan danas sa73godine redovno idem u isto pozorište Buha da gledam predstave tako da mogu slobodno da kažem IŠ od BBuha pozorišta ma ko da ga hoće i za čega hoće!

  14. Ma sta ce nam pozorista.Kad nece biti ni naroda .Izgubili smo i zemlju i drzavu,postali roblje stranih kompanija,kolonista,modernim recnikom -investitora .U privatnoj drzavi zna se ko se pita za sve.Sreca sto se ne zivi dugo.Izdrzite jos malo.

Ostavite komentar


Kultura

Za predsednika Matice srpske ponovo izabran Dragan Stanić 8

Za predsednika Matice srpske ponovo izabran Dragan Stanić

Na redovnoj Skupštini Matice srpske, koja je danas održana u Novom Sadu, za njenog predsednika u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je književnik i profesor Filozofskog fakulteta Dragan Stanić, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, saopšteno je danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.