Jubilarna 20. „Noć knjige“ 14. juna od 17 sati do ponoći

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Koliko vidim svi pominju ove nove i popularne pisce, niko ne pominje domaće klasike koje rado čitam, od Dobrice Ćopića, Neše Selimovića, Dragoslava Mihajlovića Mihiza, Pavićevog Hazardskog rečnika, pa Deobe od Crnjanskog, a posebno volim Andrića i naravno njegov opet klasik „Na Drini Ćuprija“! Ipak imam i jedno zapažanje oko ove Andrićeve knjige. Andrić je, kažu, padao u školi iz matematike, nije mu išlo likovno, a izgleda da mu ni geografija nije bila jača strana. Svi znamo da se radnja ovog njegovog romana odigrava u Višegradu, pa se pravilno kaže „Na Drini Višegrad“, a Ćuprija je, znamo i to, na Velikoj Moravi!

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Kultura

Naslovna strana

22. januar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.