Jubilarna 20. "Noć knjige" 14. juna od 17 sati do ponoći 1Sa konferencije Foto: Laguna

Dvadeseta regionalna manifestacija „Noć knjige“ održaće seu petak 14. juna od 17 sati do ponoći, u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi, najavljeno je iz Lagune.

Ovo će, kako navode, biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija

Tim povodom 10. juna održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljene pojedinosti ove manifestacije. Govorili su: Mina Kebin, urednica u Laguni, Vesna Mihailović, direktorka Delfi knjižara, i pisac Vanja Bulić.

Popusti na Lagunina izdanja i ovoga puta biće veliki: za kupovinu jedne knjige – 25 odsto, za dve – 30 odsto, za tri knjige – 35 odsto a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na DexyCo knjige biće 30 odsto, dok će strana izdanja i gift asortiman biti sniženi 20 odsto.

Noći knjige su se pridružili i drugi izdavači čija će izdanja moći da se kupe sa cenama sniženim do 20 odsto.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs. Ukoliko kupite knjige u vrednosti većoj od 2.000 dinara, ostvarujete pravo na besplatnu dostavu – ova akcija važi za porudžbine iz Srbije.

Vesna Mihailović je naglasila da će se Noć knjige ovoga puta održati na rekordnom broju lokacija: „Pored postojećih knjižara, otvorili smo nedavno nove knjižare u Leskovcu i Somboru i ekskluzivni Delfi gift šop u TC Ada mol. Tako će se Noć knjige održati na čak 59 lokacija u 29 gradova u Srbiji i regionu.“

Mina Kebin je izdvojila nekoliko naslova koji izlaze specijalno za Noć knjige, pored novog romana Jelene Bačić Alimpić „Njegove bele rukavice“: „To je pre svega nova knjiga Fredrika Bakmana ’Put do kuće svakog jutra sve je duži’, zatim dvanaesti roman Jua Nesbea u serijalu o Hariju Huleu ’Nož’, ’Na sve strane mali požari’ američke autorke Selest Ing, kao i novi roman Majkla Ondačija ’Ratno svetlo’.“

Jubilarna 20. "Noć knjige" 14. juna od 17 sati do ponoći 2

Ljubitelje dobrog trilera u Noći knjige očekuje i novi triler Vanje Bulića „Teodorin prsten“. Glavni junak Novak Ivanović se odomaćio kod čitalaca, a Vanja zna recept za bestseler: „Ako znam da pišem, to je zato što sam ponikao iz novinarstva. Imao sam sreće jer sam radio u časopisima koji su gajili reportažu, analitičko novinarstvo, danas je toga sve manje. Ova knjiga je omaž jednom novinarstvu koje mislim da je umrlo sredinom devedesetih godina, a mog junaka sam vratio u to vreme, u redakciju Duge, čak ima i koleginicu Mušku koja je mešavina Mirjane Bobić, Duške Jovanić, Dade Vujasinović.“

U novom romanu Novak Ivanović putuje na Kosovo, jer tu su koreni i tragovi onoga što se događa u priči. Za razliku od prethodnih knjiga, u „Teodorinom prstenu“ odmah u prvoj glavi imamo tri ubistva, kojima je zajedničko to što su svi bili u dodiru sa prstenom kraljice Teodore, majke Cara Dušana.

Vanja Bulić je istakao da je Noć knjige jedan od najlepših događaja u gradu: „Osećate kao da ste izmešteni iz stvarnog sveta, srećete se sa ljudima i knjigama koje volite“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari