Kanski festival zatvara najnovija Pixar animacija „Elemental" 1Foto: Walt Disney Co. / Everett / Profimedia

Pixar studio se vraća na Kanski festival sa najnovijom animacijom Elemental i to kao ostvarenje koje će 27. maja svojom svetskom premijerom zatvoriti 76. po redu ugledni filmski festival.

Film koji će 27. maja zatvoriti ovogodišnji Kanski festivala biće animacija Pixar studija Elemental reditelja Pitera Sona, kada će se ujedno održati i svetska premijera filma.

Iako se već dugi niz godina prikazuju animacije na festivalu u Kanu, ovo je prvi put da prestižni filmski festival svečano zatvara jedno animirano ostvarenje.

Nakon animacija Do neba, U mojoj glavi i Duša, najnovije ostvarenje Pixar studija Elemental je četvrti animirani naslov uvaženog studija koji će biti prikazan u Kanu, van konkurencije.

Upravo Pixar film Do neba (Up) reditelja Pita Doktera napravio je revolucionarni iskorak 2009. godine kada je svečano otvorio 62. Kanski festival.

U neobičnoj metropoli, u Elementalu, zajedno poput ljudi žive 4 osnovna elementa – vatra, voda, zemlja i vazduh.

Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i „vatrenu“ mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom, zabavnim, živahnim i „poput vode“ relaksiranim momkom, dovodi u pitanje uverenja o svetu u kom Žiška živi, jer kako njeni roditelji ističu „Elementi se nikad ne mešaju!“

Najnovije ostvarenje je živopisna animirana priča o različitostima i njihovoj privlačnosti, a reditelj Piter Son poznat je i po animaciji Dobri dinosaurus iz 2015. godine.

Sinhronizovana animacija Elemental će se od 15. juna naći na repertoaru domaćih bioskopa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari