“Kelti” i “Nebesa” na 32. Ljubljanskom filmskom festivalu  1Foto: Promo

U programu ovogodišnjeg, 32. izdanja Ljubljanskog filmskog festivala (LIFE) koji traje do 21. novembra, biće prikazana i dva ostvarenja naših reditelja.

U okviru selekcije Pretpremijere, publika će imati priliku da vidi crnu komediju „Nebesa“ scenariste i reditelja Srđana Dragojevića, koja je snimljena i kao manjinska slovenačka koprodukcija.

Nagrađivani film „Kelti“ Milice Tomović, koji je od svetske premijere na ovogodišnjem Berlinalu doživeo veliki uspeh, na 32. LIFFE prikazuje se u selekciji Panorama.

Ovogodišnji Ljubljanski festival obeležiće nova ostvarenja  velikih autora i filmovi ovenčani nagradama u Berlinu, Kanu, Veneciji…, kao što su drama “Asjina sreća” Andreja Končalovskog, “Junak” Ašgara Farhadija, “Ahedino koleno” Nadiva Lapida, crna komedija „Baksuzni kres ili luda pornografija“ rumunskog reditelja Radua Judea (Zlatni medvedom na ovogodišnjem Berlinalu).

Pred slovenačkom publikom biće i “Benedeta” Pola Verhovena, “Paralelne majke” Pedra Almodovara, “Sve je bilo u redu” Fransoa Ozona, “Spencer” Pabla Lorena…

Ovogodišnji LIFFE priređuje i omaž francuskom velikanu Žan Polu Belmondu koji je preminuo septembra ove godine, a na jednog od najpopularnijih i najznačajnijih glumaca podsetiće izbor od deset filmova u kojima je ostvario kultne uloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari