Kids fest počinje 23. oktobra 1

Na radost brojnih mališana, svečano otvaranje 12. Kids festa je u nedelju 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h, a otvoriće ga premijera filma Trolovi. U bioskopima širom Srbije Kids fest počinje 24. oktobra.

Glumica Anđelka Prpić, ambasadorka 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, svečano će otvoriti najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za decu. Na otvaranju biće upriličen i zabavni program, a nakon premijere animiranog filma Trolovi, prisutnima će se obratiti i učesnici sinhronizacije, Marko Mandić, Ana Štajdohar, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić, Ljiljana Stjepanović, Mara Mikić, Milan Antonić, Marko Kon i mnogi drugi.

12. KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom KIDS FEST-a prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta (Francuska, Švedska, Norveška, Danska…) za decu predškolskog i školskog uzrasta, a važan deo festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se deca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način. Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podeljen u dve celine, KIDS program (4-12 godina) i TEEN program(12-18 godina).

Kao i prethodnih godina, važan deo festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma Sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 24. do 30. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Klinci i klinceze će imati priliku da učestvuju u kreativnom kutku „Politike za decu“, igricama sa „Computerland-om”, „Naxi” karaokama, radionici žongliranja, maloj školi programiranja i mnogim drugim animacijama.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale i od danas se mogu nabaviti na svim blagajnama bioskopa.

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata’’, bioskopu „Fontana’’, „Dvorani kulturnog centra’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari