Kikindska književna nagrada pripala Selimiru Raduloviću 1Foto: Jelena990 / Shutterstock.com

Književna nagrada „Dušan Vasiljev“, koju dodeljuje grad Kikinda za najbolju knjigu napisanu na srpskom jeziku u protekloj godini, pripala je Selimiru Raduloviću za roman „U carstvu vetrova aramejskih“.

Delo Selimira Radulovića „U carstvu vetrova aramejskih“ žiri u sastavu Radovan Vlahović, predsednik Zoran Đerić, potpredsednik i Đorđe Pisarev, član, izdvojio je kao poeziju koja se razlikuje.

„Delo se izdvaja od ostalih imajući u vidu da je ova poezija religiozna u pravom smislu, da je oslonjena na Bibliju i na literaturu koja je vezana za istoriju književnosti, ali i za velika imena na koja se poziva, citira ih ili parafrazira“, izjavio je potpredsenik žirija Zoran Đerić.

Nagrada je uručena dobitniku na svečanosti u Gradskoj kući Kikinde a on je tom prilikom izjavio, kako prenose kikindski mediji, da su „sve nagrade i priznanja kao cvet livadski“,.

„Priznanje traje jedan dan. Ipak, ima pesničkih i književnih nagrada kao što je ova, koje priređuju čoveku radost, makar na tren da zna da mu ruke nisu raslabljene i da mu snaga nije oduzeta“, istakao je Selimir Radulović.

Na konkurs za književnu nagradu „Dušan Vasiljev“, koja je ustanovljena 1997. godine, pristiglo je 124 naslova. Nagradu su dobila mnoga značajna imena domaće književnosti, među njima Milorad Pavić, David Albahari i Svetislav Basara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari