Kladovo: „Knjiga, ti i leto“ u objektivu fotoaparata 1Kladovo, foto konkurs Knjiga, ti i leto

Čitavu deceniju Biblioteka iz Kladova organizuje nagradni foto konkurs na temu „Knjiga, ti i leto“ sa idejom da se na kreativan i zabavan način afirmiše čitanje u letnjem periodu uz druženje ljubitelja knjiga, biblioteka, fotografije ali i znanja. Ovogodišnji traje od 1. do 31. avgusta, a autore najboljih fotografija očekuju nagrade.

Ne morate da budete profesionalni fotograf niti su godine neki ograničavajući faktor da bi učestvovali na tradicionalnom konkuru kladovske Biblioteke „Knjiga, ti i leto“. Treba samo da snimite fotografije koje promovišu knjigu i čitanje, poručuju iz kladovske Biblioteke.

-Potrebno je da se na fotografiji prikazuje osoba ili osobe koje čitaju u ambijentu koji vas inspiriše u letnjem periodu. Na konkursu se može učestvovati sa najviše tri fotografije, crno bele ili u boji, bez kompjuterske obrade – saznajemo od direktorke Biblioteke Žakline Nikolić.

U kladovskoj biblioteci nam još kažu da fotografije sa kojima se učestvuje na konkursu treba da budu u jpeg formatu sa nazivom/opisom i podacima o autoru i sa rezolucijom ne manjoj od 1MB, i da se šalju elektronskom poštom.

-Glavna nagrada je digitalni foto-aparat, a učesnike očekuje bogat fond nagrada za svaku specifičnost digitalnog umetničkog rada – ističe Žaklina Nikolić.

Izložba pristiglih fotografija i dodela nagrada održaće se tokom septembra 2022. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari