Kladovo: Promocija književnog stvarlaštva Beke Mitić Ristić 1Foto: Biblioteka "Centar za kulturu" Kladovo

Ljubitelji pisane reči u Kladovu biće u prilici da se poslednjeg dana maja upoznaju sa novinarkom i književnicom Bekom Mitić Ristić i njenim književnim radom. Književni susret upriličila je Biblioteka “Centar za kulturu” u čijem prostoru će promocija biti održana.

Beka Mitić Ristić, Vranjanka koja godinama živi i radi u Nišu i u Kladovu, predstaviće svoje stvaralaštvo.

Između ostalog to su romani iz trilogije o Antonijevićima, jednoj vranjskoj porodici – Senke predaka (2021), Zvezda Anđelije Lot (2015) i Dodir ljubavi (2012).

„Priče i pesme ove spisateljice objavljivane su u raznim knjigama priča više autora, Zbornicima, novinskim portalima i magazinima. Bogato novinarsko iskustvo sticala je najpre na radiju, a zatim i na televiziji. Godinama je radila kao novinar i autor emisija na Niškoj televiziji NTV, a takođe i na RTS- u, dopisništvu u Nišu. Osim kao autor, potpisnik je i mnogih knjiga kao urednik, lektor i prevodilac sa engleskog jezika“, kažu u kladovskoj biblioteci koja je organizator ove promocije.

Promocija književnog stvaralaštva Beke Mitić Ristić organizuje se u okviru obeležavanja 75 godina Biblioteke u Kladovu. Organizatori ljubitelej pisane reči očekuju u utorak, 31. maja u 19 časova u biblioteci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari