Likovni konkurs “Bajkoviti snovi” za kladovske osnovce 1Foto: Biblioteka Kladovo

Međunarodni dan knjige za decu, 2. april, bio je povod da dečije odeljenje Biblioteke „Centar za kulturu“ Kladovo, raspiše likovni konkurs “Bajkoviti snovi” za decu osnovnoškolskog uzrasta. Kokurs je otvoren do 30. marta, a autori najboljih radova biće nagrađeni.

Konkurs “Bajkoviti snovi” zasnovan je na delima poznatog danskog autora Hansa Kristijana Andersena, s ciljem da deca koristeći Andersenova dela razviju maštu, kreativnost i originalnost u izradi radova.

-Andersenove priče, posebno njegove globalno poznate bajke, bave se temama koje prevazilaze vreme. Tokom godina, bajke kao što su Snežna kraljica, Mala sirena, Carevo novo odelo, Ružno pače, Devojčica sa šibicama, i mnoge druge, inspirisale su mnoge umetnike različitih pravaca od pozorišnih predstava, muzike i animiranih filmova – kažu u kladovskoj Biblioteci “Centar za kulturu”.

Od učesnika konkursa se očekuje da kreiraju sopstvenu vizuelnu interpretaciju omiljene bajke pisca, pri čemu mogu da koriste tehniku po izboru – crtež, slika, kolaž, grafika.

Na konkursu mogu da učestvuju deca osnovnoškolskog uzrasta od sedam do deset godina podeljena u dve kategorije: prva kategorija – od 7 do 8 godina i druga – od 9 do 10 godina

Stručni žiri će izabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, a osim najboljih i pohvaljeni radovi biće izloženi u galeriji Biblioteke Kladovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari