Književnik Dejan Aleksić gostuje u Užicu 1Dejan Aleksić/Foto: Radmila Radosavljević

Poetsko-muzičko veče „Bez muzike i pesme odrasti se ne sme” održaće se u Gradskom kultrurnom centru Užice u sredu, 30. avgusta od 20 časova.

U okviru tog programa namenjenog deci, gostovaće Dejan Aleksić, nagrađivani pisac i dramski autor iz Kraljeva.

Slušajući odlomke iz Aleksićevih dela, mališani će moći da se upozaju sa njegovim bogatim stvaralaštvom.

U muzičkom delu programa učestvovaće Sandra Paunović (violina), Ignjat Milićević (klavir) i Miloš Milićević (gitara), koji će svirati najpoznatije kompozicije iz Diznijevih crtanih filmova.

Dejan Aleksić je pesnik, dramski pisac, romanopisac i stvaralac književnih dela za decu. Diplomirao je na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Objavio je jedanaest pesničkih zbirki, knjigu drama, jedan roman, više  od dvadeset knjiga za decu, a njegova dela su zastupljena u čitankama i obaveznoj lektiri za osnovnu školu.

Dobitnik je gotovo svih značajnih književnih nagrada: „Politikin zabavnik” i „Neven”, „Dušan Radović”, Zmajevih dečjih igara za izuzetan doprinos literaturi za decu, Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, „Plavi čuperak”, „Zmajev štap”, „Gordana Brajović”, „Rade Obrenović”, Grada Niša za književnost za decu, „Gomionica”, Zlatno Gašino pero, Dositejevo pero, Radio Beograda, Zlatni ključić Smedereva, kao i međunarodnih priznanja „Mali princ”(dva puta) i White Raven.

Radi kao glavni i odgovorni urednik Izdavačke delatnosti „Povelja”, u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani” u Kraljevu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari