holivudFoto: EPA-EFE/ALLISON DINNER

Holivudska Staza slavnih jedno je od najposećenijih mesta u Americi. Osim što je reč o turističkoj atrakciji, zvezde koje se nalaze na njoj prestižan su simbol uspeha slavne osobe.

Merilin Monro, Stiven Spilberg, Kventin Tarantino i Džejm Din samo su neki od vlasnika zvezda od ukupno 2.751, koliko ih je trenutno na Stazi slavnih, piše Index.

Mnogi ne znaju da Staza slavnih svake godine primi više od 200 prijava slavnih osoba koje su poželele da dobiju svoju zvezdu, no u proseku se prihvata samo 30.

Kako izgleda celi proces?

Nakon što se izradi popis slavnih osoba koje ispunjavaju sve uslove za zvezdu na Stazi slavnih, poput toga da su više od pet godina u industriji zabave i da su osvojile jednu od najvažnijih nagrada u svojoj industriji, one koje su dobile najviše glasova javnosti prelaze na sledeću fazu.

Nakon toga komisija koja se sastoji od pet stručnjaka bira slavne osobe koje će dobiti svoja imena na holivudskom tlu. Osim toga, nominovani moraju da napišu pismo kojim prihvataju ovo priznanje.

Koliko košta posedovanje zvezde na Stazi slavnih?

Kad umetnik dobije ovu nagradu, mora platiti održavanje zvezde do svoje smrti. Slavne osobe koje dobiju zvezdu moraju platiti 50.000 dolara za izradu dela koje će biti ugrađeno u zvezdu te njeno održavanje u budućnosti, piše na službenoj stranici Staze slavnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari