Komemoracija Đorđu Marjanoviću: Večna i neponovljiva legenda 1Foto: Fonet

Đorđe Marjanović je bio legenda i večni i neponovljivi umetnik na ovim prostorima, u Evropi i svetu, rečeno je danas u Skupštini Beograda, na komemoraciji pevaču koji je umro u subotu, u 90. godini.

Voleli su ga od Beograda do Moskve i Sibira, među generacijama prošlog i ovog veka. Đorđevo ludo srce nastavlja da kuca u svima nama, svakom notom, pesmama i nezaboravnim osmehom, naglašeno je na skupu na kojem je pijanista Nikola Rackov izjavio da je Marjanović uvek bio ispred svog vremena.

Pre njega, u klasičnoj muzici su solistički koncerti bili i ostali normalna stvar. U zabavnoj muzici toga nije bilo, ali Đorđe je počeo, rekao je Rackov.

Što su danas Belef ili Bemus, to je bilo kada objave da Marjanović u Domu sindikata ima koncert. Karte planu, a tapkaroši rade, izjavio je Rackov, uz tvrdnju da je Marjanović bio majstor u scenskom prikazu pop i rok muzike.

On je otac te prezentacije. Niko pre njega to nije uradio, rekao je Rackov.

Vladlen Velenjin iz Ambasade Rusije u Beogradu je naveo da je Marjanović bio legendarni jugoslovenski i srpski pevač, vrlo poznat i popularan u Sovjetskom Savezu.

Rusija ga voli i pamti, izjavio je Velenjin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari