Održan koncert “Korzo” Vojvođanskog simfonijskog orkestra 1Foto: Novi Sad 2021

Koncert povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“ održan je danas, kod Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Na koncertu pod nazivom Korzo nastupio je Vojvođanski simfonijski orkestar sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i stipendistima Fonda, a svirali su najpoznatije kompozicije Mocarta, Verdija, Čajkovskog, Rosinija, Šostakoviča, Pučinija.

Ideja koncerta “Korzo” je bila da Novosađani uz uživanje u zvucima bisera simfonijske muzike i najlepšim operskim arijama da na nekadašnjem korzu, osete duh starog Novog Sada kao i kroz izložbu oldtajmer automobila.

Podsetimo, čuveni novosadski korzo je tokom istorije imao više lokacija, a krajem šezdesetih svoje stalno odredište dobio je upravo nasuprot Banovine, ispred poslastičarnice „Carigrad“.

Koncert je je počeo simbolično u 20:21 časova. „Korzo“ je ujedno označio završetak festivala „Neo“, koji se realizuje u okviru platforme „Kaleidoskop kulture“ u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021.

Inače, zbog održavanja ovog koncerta punih pet dana završno sa sutrašnjim danom u ponoć važi zabrana saobraćaja u delu Bulevara Mihajla Pupina pored Banovine, od raskrsnice sa ulicom Žarka Zrenjanina do raskrsnice sa ulicama Jovana Đorđevića i Pionirskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari