Koncert Narodnog orkestra SKC-a večeras u kragujevačkom Teatru 1Foto: SKC Kragujevac

Večeras u 19 sati u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru održaće se koncert Narodnog orkestra „Svetozar Marković” Studenstkog kulturnog centra Kragujevac pod nazivom „Tradicija u pokretu 45”.

Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković” SKC-a Kragujevac ove godine obeležava 45 godina postojanja i ovaj jubilej proslavlja koncertno, zajedno sa publikom.

U okviru obeležavanja ovog jubileja, održan je koncert folklora prošle, a ove nedelje i samostalni koncert Narodnog orkestra „Svetozar Marković”, koji će se održati na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra.

Koncert Narodnog orkestra SKC-a večeras u kragujevačkom Teatru 2
Foto: SKC Kragujevac

Narodni orkestar „Svetozar Marković” ima tradiciju dugu koliko i sam folklorni ansambl, i njegov rad obeležila su mnoga značajna imena ovog muzičkog žanra.

Danas orekstar čine talentovani mladi ljudi koji posvećeno i predano neguju i izvode naše tradicionalne melodije, a umetnički rikovodilac orkestra je Miroslav Isajlović, podsećaju iz kragujevačkog SKC-a.

Na ovom koncertu publiku očekuje pravo melodijsko putovanje kroz Srbiju i region. Gosti koncerta su Pevačka grupa „Studenac” i Dečiji ansambl AFA „Svetozar Marković”.

Karte za koncert Narodnog orekestra SKC-a koštaju 200 dinara i prodaju se na biletarnici Teatra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari