Koncert Prokofjeve simfonije za decu 1Foto: M.P.

Zrenjaninska filharmonija, pod dirigentskom palicom maestra Mikice Jevtića, izvela je proteklog vikenda simfonijsku bajku za decu “Peća i vuk” Sergeja Prokofjeva.

Koncert je održan u Gradskoj bašti, pred brojnom publikom. Bio je to završni događaj manifestacije “Nedelje kulture” koju je obeležilo više kvalitetenih sadržaja, između ostalih izložba rok fotografija Brajana Rašića “Pod sjajem Zvezda”.

Prema rečima Romana Bugara, direktora Zrenjaninske filharmonije, ovo je prvi put da je orkestar izveo muzičko delo za decu.

-Nedelju kulture završili smo koncertom Prokofjeva, uz program za decu, to je prvu put da Zrenjaninska filharmonija izvodi Prokofjeu simfoniju za decu. Želimo da kroz takav program animiramo i edukujemo decu, kako bi zavolela simfonijski zvuk i kako bi ih pridobili za neke naše naredne koncerte- objašnjava Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filhamonije.

Svaki lik iz bajke predstavljen je različitim instrumentom orkestra. Mačku predstavlja klarinet, ptičicu flauta, patku oboa, vuka horna, dedu fagot, a Peću gudački instrumenti.

Da bi deca bolje razumela simfonijsku bajku pobrinuo se narator, glumac Ivan Đorđević .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari