Koncert "Tamburica tango" u subotu u Sinagogi 1

U organizaciji Udruženja „Todo tango“ u subotu u 19 časova u novosadskoj Sinagogi biće održan koncert „Tamburica tango“, u okviru petog Međunarodnog festivala „Novi Sad – Tango grad“ koji počinje danas i traje do 26. avgusta na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Na koncertu će zajedno nastupiti Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, kojim rukovodi koncertmajstor Dubravko Isakov, i Beltango kvintet iz Beograda, predvođen profesorom Aleksandrom Nikolićem, jedinim koncertnim bandoneonistom u Srbiji. Specijalni gost na koncertu biće Ljubinko Lazić, solo kontrabasista Beogradske filharmonije i nekadašnji član Beltango kvinteta, inače muzičar koji je svojevremeno dobio zvanje prvog diplomiranog umetnika na tamburi u Srbiji.

Na koncertu će nastupiti Ana Nauparac Despotović i Dejan Lukić, osnivači udruženja „Todo tango“ koji predstavljaju novi talas igrača argentinskog tanga u Evropi, a ujedno i pionire u širenju kulture tango plesa u Vojvodini, prvenstveno u Novom Sadu.

Osim koncerta, na Festivalu će posetioci moći da prisustvuju naučnim predavanjima, projekcijama dokumentarnih filmova, tango seminaru, plesnim večerima i drugim sadržajima namenjenim ne samo plesačima već i svim ljubiteljima tango muzike i plesa, ali i argentinske kulture uopšte. Festival se održava u saradnji s Galerijom Matice srpske i Jevrejskom opštinom Novi Sad, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari