Koncert u čast Astora Pjacole - Tango Džez kvartet ponovo u Beogradu 1Foto: Promo

 

Sjajni umetnici iz Argentine, Tango Džez kvartet, održaće koncert u četvrtak, 10. avgusta (20č) u Ustanovi kulture Gvarnerijus, u čast čuvenog kompozitora Astora Pjacole i beogradskoj publici izvesti dela Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu i Suite Troileana.

Ovaj sastav kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga sa harmonijom i improvizacijom džeza, i svojim nastupima nailazi na oduševljenje publike, kako u Argentini tako i na međunarodnom nivou.

Repertoar Tango Jazz kvarteta kreće se od tradicionalnog tanga do muzike Astora Pjacole, a da zapravo nikada ne napušta “teritoriju” džeza.

Argentinski umetnici stekli su svoju vernu publiku u Beogradu i do sada su održali pet koncerata u sali Ustanove kulture Gvarnerijus (2016, 2017, 2021, a zbog velikog interesovanja dva koncerta 2022. godine).

U okviru 26 izvedenih međunarodnih turneja u više od 30 zemalja, Tango Džez kvartet (TJQ) zauzeo je istaknuto mesto na svetskoj muzičkoj sceni, nastupajući širom Evrope, Sjedinjenih Država, Brazila, Afrike, Rusije i Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari