Koncerte Beogradske filharmonije u CarGo automobilima „posetilo“ 250 hiljada ljudi 1Foto: Andrej Nihil/CarGo

Od početka kampanje Beogradske filharmonije „Muzika svuda“, najbolja dela klasične muzike u CarGo automobilima čulo je više od 250.000 ljudi, saopštili su iz ove kompanije.

Za prethodnih mesec i po dana u snimcima našeg najboljeg orkestra moglo je da uživa više od 5.000 članova CarGo udruženja dnevno, navodi se u saopštenju.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji sa Beogradskom filharmonijom, Aleksandar Vučič, predsednik Udruženja građana CarGo, istakao je da je srećan što CarGo može da omogući da klasična muzika dođe do što većeg broja ljudi, ulepša im dan i odlazak do i sa posla.

„Pandemija je ugrozila jednu od osnovnih vrednosti društva – umetnost. Naši članovi koji pružaju uslugu su ponosni što smo deo ovog prelepog projekta i što ćemo zajedno sa talentovanim muzičarima Beogradske filharmonije uspeti da bar malo prenesemo duh klasike, a sve sa ciljem da bar na kratko prekinemo brige koje nosimo u ovoj haotičnoj godini”, istakao je Vučić.

On je dodao da će na ovaj način CarGo članovi u toku trajanja CarGo usluge moći da se povežu sa brojnim kompozitorima i uživaju u snimljenom repertoaru koji orkestar prethodno izvodi u svojoj Sali sve do Nove godine, do kada traje ova kampanja.

Ivan Tasovac je rekao da je cilj tekuće sezone 2020/2021 da se klasična muzika dovede ne samo do vernih slušalaca Filharmonije, već do najšire moguće javnosti, praktično da muzika bude svuda.

„Beogradska filharmonija razbija sve konvencije uvođenjem alternativnih lokacija slušanja klasične muzike, i to ne samo u Beogradu već celoj Srbiji. Tokom narednog perioda, Filharmonija može da obeća da će biti stroga, ali neposlušna. Prvo se odnosi na poštovanje propisanih mera, a drugo na probijanje svih dosadašnjih navika kada je slušanje klasične muzike u pitanju. Hvala CarGo na partnerstvu i što su deo porodice Beogradske filharmonije, kao i mi njihove“, objašnjava Tasovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari