"Kosti i sve" u okviru Gala selekcije 51. FEST-a 1"izvor: CEBEF, Blitz" Credit: Yannis Drakoulidis / Metro Goldwyn Mayer Pictures© 2022 Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. All Rights Reserved.

Romantični horror „Kosti i sve“ (Bones and All) Luke Guadanjina, koji je imao svetsku premijeru u Veneciji, gde je nagrađen Srebrnim lavom za režiju i Nagradom „Marčelo Mastrojani“ za najboljeg mladog glumca/glumicu (Tejlor Rasel) biće prikazan u okviru 51. FEST-a, čime će, kako ističu organizatori, domaća publika, jedina u regionu imati priliku da pogleda ovo ostvarenje na velikom platnu.

Glavni junaci ovog filma o „identitetu“ i društvenim „izgnanicima“, kako ga je opisao Gvadanjino, su Maren i Li, dvoje neobičnih saputnika i usamljenika, koji zajedno kreću na putovanje po američkom srednjem zapadu osamdesetih godina prošlog veka.

U glavnim ulogama su Tejlor Rasel i Timoti Šalame, a pojavljuju se i Majkl Stulbarg, Kloi Sevinji, Dejvid Gordon Grin, Andre Holand, Džesika Harper i Mark Rajlans.

Ovo je prvi Guadanjinov film snimljen u američkoj produkciji,. Na njemu je radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom, američkim scenaristom Dejvidom Kajganićem. Film je ekranizacija istoimenog romana Kamile DeAnđelis.

„Ovim putem FEST nastavlja tradiciju prikazivanja filmova Luke Guadanjina („Ja sam ljubav“, „Rasprskavanje“, „Neverovatna devojka“, „Suspiria“), vodećeg italijanskog autora svoje generacije“ poručuju organizatori.

„Kosti i sve“ biće prikazan u okviru selekcije Gala u sledećim terminima: 1. marta u 22 sata i 2. marta u 14.30 u Sali 1 mts Dvorane, 3. marta u 22 u Sali 1 Sinepleksa Ušće, 4. marta u 22 u Dvorani Kulturnog centra Beograd i 5. marta u 22 u Sali 5 Sineplek Galerije Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari