Kragujevac: Sutra koncert Adema Mehmedovića u Galeriji "Đura Jakšić" 1Foto: Privatna arhiva

U četvrtak, 27. januara, u 18 časova biće održan koncert mladog kompozitora i pijaniste Adema Mehmedovića.

Koncert Adema Mehmedovića je prvi koncert u nizu koncerata koji su planirani u okviru projekta „Mladi svuda“, a koji organizuje udruženje TELOK. Autor ovog projekta je predsednik TELOK-a Stefan Milivojević.

Cilj je da kragujevačkoj publici prikaže mlade i talentovane učenike i studente koji su svoju karijeru i školovanje nastavili u inostranstvu.

Adem Mehmedović je kompozitor, pijanista i muzički producent. Rođen je 15. aprila 1995. godine u Novom Pazaru, završio je osnovnu muzičku školu „Stevan Mokranjac“ u klasi kod Džefrisa Pučića.

Srednje muzičko obrazovanje stekao je u kragujevačkoj muzičkoj školi Dr Miloje Milojević“, u klasi profesorke klavira Violete Šarenac.

Nakon studija u Novom sadu, na Akademiji Umetnosti, u klasi profesora Milana Miladinovića, odlazi na master studije klavira na Univerzitetu “College of Chinese and ASEAN Arts” u Čengduu, gde nastavlja stručno usavršavanje, u klasi poznatog pijaniste profesora Pavela Raikerusa (Rusija).

Od septembra 2020. godine pohađa jedan od najvećih i najprestižnijih univerziteta za muzičku umetnost “Berklee College of Music”, kao jedan od deste najuspešnijih mladih muzičara iz celog sveta na programu “contemporary performance program”, a koji je završio ove godine.

Adem Mehmedović je dobitnik nagrada na svetskim takmičenjima poput “REGULATIONS 7th International Jazz Composition Contest 2020 Competition” u Bostonu (SAD), “Berklee Songwriters Competition ReVibe” u Valensiji (Španija), „Međunarodno takmičenje mladih Pijanista-Neigauz“ u Ukrajini.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari