Krimi komedija u kojoj glavne uloge igraju žene 1

Film “Prokleti pas” po scenariju i u režiji Dragana Pešikana, biće premijerno prikazan večeras u 20.30 u Sava centru,  najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Ova krimi komedija, koja govori o tri devojke koje zahvaljujući baksuznom psu dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodi neumoljivi narko diler Sergej, biće zatim prikazana u Novom Sadu, Nišu, Inđiji, Pančevu… a na repertoare svih domaćih bioskopa stiže u četvtak, 19. oktobra.

Dragan Pešikan dugogodišnji je novinar, koji kao izvšni producent stoji iza dokumentarca Mile Turajlić “Cinema Komunisto” i igranog ostvarenja Nikite Milivojevića “Jelena, Katarina, Marija”. Ovo je njegovo scenaristički i rediteljski debi. Kada je pripremao ovaj film, koji svojim zapletom nalikuje na ostvarenja britanskog autora Gaja Ričija, imao je na umu, kako kaže, da to bude film koje sa titlom može da se gleda širom sveta. Glavni glumaca Srđan Žika Todorović smatra da je reč o zabavnom filmu koji može da napravi solidan uspeh na blagajnama domaćih bioskopa. On je istakao da ima utisak da ga u poslednje vreme reditelji stavljaju u kalup, dajući mu uloge kriminalaca. Ovaga puta, kako kaže, nije uspeo da se “izvadi” ni na humor ni na šarm, već je morao da se dobro pomuči kako bi napravio ovaj lik.

“Sergej na kraju deluje kao jedna zajebani krimos. Činjenica je da ja tako ne izgledam. Tako da mi je to bila jedna od težih uloga u karijeri”, kazao je Todorović. Glumac je ipak napomenuo da bez obzira što je njegova slika na plakatu, ceo film nose tri mlade glumice – Nina Seničar, Jelena Galović i Maja Lukić.

Prva od njih široj javnosti poznatija je kao voditeljka TV emsija “Ja volim Srbiju” i “Tvoje lice zvuči poznato”, a ne kao glumica koja je do sada imala nekoliko uloga u holivudskoj produkciji.

“Trebalo je puno hrabrosti da se napiše film sa tri glavne ženske uloge. To se i u svetu retko dešava. Vidimo da je tek od nedavno počeo taj trend sa ‘Čudesnom ženom’ koji pokazuje da filmove mogu da prodaju i žene”, istakla je Seničar, koja je, kako kaže, kada je pročitala scenario, pristala da igra u filmu “Prokleti pas” kad god i gde god bude sniman, i za bilo koji novac.

Njene koleginice Jelena Galović i Maja Lukić uloge su dobile na velikom kastingu. Ovo je njihovo debitansko ostvarenje.

“Reditelj nam je dao potpunu slobodu. Nije bilo jednostrano. Više je to izgledalo kao nekakav savez”, napomenula je Lukić, dok je Galović istakla da iako je reč o akciji, nije bilo mnogo zahtevnih scena, te da je najteže bilo trčati u štiklama niz kaldrmu.

Glumac Ivan Jevtović smatra da je ekipa filma “Prokleti pas” grupa pobunjenika koji pokušavaju da u teškim vremenima za domaće bioskope, traže prostor za domaći film. “Važno je zajedno sačuvamo domaći film. Ovo je jedna autentična priča pretočena u žanrovski film, koji može da privuče publiku”, kazao je Jevtović dodajući da je velikim delom tome doprinosi i Žika Todorović, kome bi se i “Gari Oldman poklonio” za ulogu koju je ostvario u jako teškim okolnostima. Jevtović je napomenuo da je osnova za film “Prokleti pas” bilo kratko ostvarenje “Ukronija” Marka Backovića.    

U filmu igraju i: Igor Pervić, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, Aleksandar Šapić, Đorđe David, Greg de Cuir….

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=2YU2NGUa1iI]

Šapić ponovo na filmu

Jednu od epizoda u filmu “Prokleti pas” ima i Aleksandar Šapić, bivši vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd. Šapiću je ovo druga uloga na filmu, budući da se pojavio u ostvarenju “Kad porastem biću Kangur” Raše Andrića iz 2004. godine. “Mislio sam da sam svoju filmsku karijeru započeo i završio pre 15 godina. Ali nisam mogao da odbijem predlog Dragana Pešikana, koji je mi je prijatelj. Nažalost, nadao sam se da će sledeća uloga biti neki slikar, umetnik, violinista… Ali me ni Dragan nije tako video, verovatno zbog mog fizičkog izgleda”, kazao je kroz osmeh Šapić dodajući da mu je drago da je ovaj film snimljen i da se nada ga on nije pokvario.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari