Kockanje i vađenje: Kritičar Danasa o filmu The Holdovers, koji je otvorio ovogodišnji, 52. FEST

Ostavite komentar


  1. Ovako povrsnu kritiku filma odavno nisam procitao. Veci deo teksta o reziseru, a vrlo mali o filmu. Mora to bolje…

  2. i možemo diskutovati da li je gledalac usled agresivnog vizuelnog skoka zapravo udaljen od identifikacije, samim tim i lišen osećaja katarze. Pobogu Simke ima li u ovom gradu i zemlji nekog ko ovo razume. Pri tom, bas pratim film , cak sam ga i ucio u srednj skoli. Daj, pojednostavi malo, ovaj tekst je prilicni ego trip

  3. Gledao sam film. Tekst daje potpuni uvid u to što vas čeka, ako nameravate i vi da gledate.
    Odličan tekst.

  4. Autor kritike se nažalost previše fokusirao na detalje u stilu odnosno načinu na koji je priča prikazana. Zapravo fokus kritike je previše bio na formi a ne na suštini filma. A suština, pomalo selindžerovskog karaktera, krije se možda u samom naslovu koji je za naše tržište nesrećno preveden. Film očigledno govori o tome zašto su neki ljudi „zadržani“ u odnosu na druge. Koje životne okolnosti su uticale na taj njihov status i koja je njihova reakcija u ponašanju, akutna i hronična na to zadržavnje kojem su izloženi.
    Ako ne postoji dovoljna empatija i razumevanje kritike ili publike da se film tako prihvati onda nije potrebno previše polemisati o načinu na koji je kamera sve to prikazala, a inače skroz je ok taj vintage prikaz.

Ostavite komentar


Kultura

baby lasagna

Baby Lasagna stiže na EXIT Festival

Pripremite se da doživite neverovatan nastup zvezde koja je osvojila srca širom sveta na Evroviziji 2024! Dinamični i talentovani Baby Lasagna, sa svojim jedinstvenim i upečatljivim rock zvukom uspeo je da postane apsolutni favorit evropske, ali i svetske publike.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.