Kritika serije „Aleksandar od Jugoslavije“: Hibrid školskog recitala i video-instalacije

Ostavite komentar


  1. Najzad sjajna tv kritika!
    Ogromna podrska od mene u ova vremena kada svi misle maltene svi da prave dobru tv formu …a u velikoj su zabludi.Hvala sto postojite i sto se jos nedate!
    Bravo.

  2. Ne gledam ovu seriju tako već kao niz istorijskih podataka za koje sam mislio da sve znam. Istorijska čitanka. Ja sam zadovoljan.

  3. Ako ne volite ni prvu ni drugu Jugoslaviju to je vaš problem… a glumci nisu ni malo krivi što oni glume istorijske lićnosti a nisu njihovi klonovi… meni se serija dopala…..

  4. Serija je očajna, a čitao sam da budžet nije bio mali. Bulajić je težak promašaj za ulogu kralja, čovek je mlad. Dijalozi su očajni.

  5. pohvala za N1 sto je objavila ovu odličnu kritiku sa kojom se upotpunisti slažem

  6. Potpuno se slažem sa iznetim u tekstu. Losa serija od početka, onaj tip tv serije kojoj se čak ni sansa za drugo gledanje ne daje. Isti stepenik kao i serija Nemanjići.

  7. Gospodine, zar mislite da je kritika u ovom i ovakvom drustvu nekome vazna ?

  8. U uslovima pandemije gde su na žalost umrla od kovida 19 tri glumca mnogo se učinilo. Komentar je loš, jer uporedjuje neke davno snimljene filmove ili serije koje su radjene u normalnim uslovima i ove serije koja je snimana navrat na nos,, a ipak ukazala na probleme koji su do raspada rastrzali Jugoslaviju.

  9. Neumereno loša kritika, serija je odlična upravo iz razloga koji se ovom kritičaru ne sviđa.
    Bulajić fenomenalno odglumio Aleksandra.

  10. Tačna, nepotrebno predugačaka, kritika, ali netačna tvrdnja da su samo „Porodica“ i „Aleksandar“ značajne serije. Bilo je boljih.

  11. Serija je strašno loše odrađena. Odgledao sam prvu i pola druge epizode nazor i više od toga nisam mogao. Konstantno sam imao transfer neprijatnosti dok sam gledao seriju.

  12. Objavljujete komentare čitslaca iz kojih se vidi da su nepidmeni a naravno, brane seriju koja im je, očigledno krajnji domet odnegovan na školskim priredbama. Ovo je odlična kritika, stavovi su argumentovani i po mom mišljenju, još je i blaga. Zašto je tabranjeno kritikovati Šotru?

  13. што би рекао Младен Делић
    У Сриду !!
    добра критика али по мени блага колико је цео подухват дилетантски.Много пара стуцано за ништа.Пошто су ми родитељи били глумачког соја,нагледао сам се редитељских промашаја.Да је ово представа,имала би десетак извођења и…….заборав.Добро је што се доста од сценографије и костимографије може још користити.Серија није ни могла да успе када се ослања на роман и то ВД.Ми као народ ни немамо формиран став,реалан,историјски о Александру ни о том времену.И даље нас о томе обавештавају комунисти и назови екскомунисти.

  14. Serija je jednako losa kao i ovaj prikaz Crnogorca. Ja nista razumela nisam u ovom tekstu sta pisac kaze.

  15. Odlicna kritika. Prbao sam da gledam seriju, ali vec u 15 minuta sam odustao i rekao, pa ovo ni kod deteta u vrticu ne bi proslo. Ostalo sto sam video u seriji je vise staticki sum rada televizora u sobi dok se rade neke druge aktivnost.
    Sa su dali Bjelogrlicu ovako nesto da rezira, verujem da bi za 10 duzina bilo bolje.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.