Kultura za sve 1

– „Već 25 godina Raške duhovne svečanosti promovišu i proslavljaju najrazličitije vidove ljudske kreativnosti.

Za to vreme izgradile su svoj mali svet. Svet traganja, stvaranja i otkrića. Svet dobrote, istine, lepote i duhovnosti. Neka od imena koja će obeležiti jubilarne Svečanosti: Svetislav Božić, Rade Šerbedžija, Miroslav Tadić, Peca Popović, Nebojša Bradić, Zoran Paunović, Milan Vlajčić, Velja Pavlović, Slavimir Stojanović Futro, Radmila Stanković, Svetlana Bojković, Neda Todorović, Zoran Hamović“, rekao je Danasu umetnički direktor Raških duhovnih svečanosti Nikša Barlov.

Jubilarno izdanje ove manifestacije čiji je slogan „Kultura u tri reči“ biće otvoreno večeras u Domu kulture u 19.30 sati. Najavljena je pozdravna reč predsednika opštine Raška Ignjata Rakitića, beseda akademika Svetislava Božića, prvog dobitnika priznanjaStefan Prvovenčani„, i koncert koji će održati Rade Šerbedžija, Miroslav Tadić (gitara) i Ivet Holzvzvart (violina).

Iz raznolikog programa izdvajamo tribinu „Zanimljivi gradovi“ zakazanu za 17. avgust u Domu kulture u 19.30 sati. Učestvuju: Petar Peca Popović, Nebojša Bradić, Nemanja Milenković, Jovanka Višekruna Janković i Zoran Hamović.

Na istom mestu u podne 18. avgusta biće prikazan crtani film „Ježeva kućica“ koji je rađen prema tekstu Branka Ćopića, muziku je napisao Darko Rundek, a režiju potpisuje Eva Cvijanović.

U Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ u 17 sati biće predstavljena studija „Knjiga za LJudmilu (postmoderni romani Milisava Savića)“ autorke Ane Stišović Milovanović, pored koje će govoriti Sava Damjanov i Milisav Savić. Odmah zatim biće predstavljena i knjiga „Izuzetni parovi Srbije 20. i 21. veka„. Govoriće: Neda Todorović, Radmila Stanković i Svetlana Bojković.

Za 19. avgust zakazana je u Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ u 17 sati promocija knjigeDoba heroja„. Učestvuju: Zoran Paunović i Milan Vlajčić. U Domu kulture u 19.30 biće održano Veče dobitnika i biće upriličena Svečana dodela priznanja „Stefan Provenčani za 2018. godinu.

LJubitelji grupe Bijelo dugme moći će da uživaju u njihovoj muzici na koncertu zakazanom za 22. avgust u 21 sat na gradskom trgu. Kompletan program može se naći na veb stranici www.rds.org.rs. Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari