Kvartet kontrabasa Bassiona Amorosa posle 12 godina u Srbiji 1Foto: Bassiona Amorosa promo

Izuzetni muzičari okupljeni u ansamblu kontrabasa Bassiona Amorosa posle 12 godina nastupaju u Srbiji, a beogradska publika će imati prilliku da ih čuje 27. oktobra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

„U godini kada najdugovečniji kvartet kontrabasa Bassiona Amorosa proslavlja jubilej 25 godina postojanja imamo sreću da krajem oktobra meseca nastupimo u Srbiji“, navodi Ljubinko Lazić, član kvarteta, solo kontrabasista Beogradske filharmonije i vanredni profesor Fakulteta umetnosti u Nišu.

Posle više od 800 koncerata na tri kontinenta, 12 snimljenih albuma i tri dokumentarna filma, nastupa u Karnegi holu, Dizni holu i svim značajnijim dvoranama u Evropi od Berlinske filharmonije i minhenskog Gastajga do velike koncertne dvorane u Lucernu, i beogradska publika će imati priliku da čuje ove izuzetne muzičare u okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike.

Ansambl je dobio brojne nagrade kao što su Eho klasik, Opus klasik, Bahova plaketa, Nagrada za najbolji kvartet u 2004. godini. Preporuke Maksima Vengerova, Ane Sofije Muter, Volfganga Vagnera i Plasida Dominga samo potvrđuju kvalitet ovog ansambla.

Članovi kvarteta su eminentni pedagozi koji svoje stalne pozicije imaju na univerzitetima u Bazelu, Istanbulu, Sankt Peterburgu i Nišu. Oni takođe sviraju u orkestrima širom sveta – Sanktpeterburška filharmonija, Ciriška opera, Orkestar Muzika Aeterna, Beogradska filharmonija.

Ansambl Bassiona Amorosa je 2010. godine poslednji put svirao u Srbiji, a na koncertu na Kolarcu nastupa u sastavu Andrej Šinkevič (Belorusija), Šimon Marčinjak (Poljska/Nemačka), Onur Oskaja (Turska) i Ljubinko Lazić (Srbija).

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca po ceni od 500 i 700 dinara, a možete ih platiti i onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari