Ljubenoviću nagrada Biblioteke "Ljubiša R. Đenić" za najbolji aforizam 1Bojan Ljubenović

Na jubilarni deseti Konkurs za najboljeg aforističara, koji objavljuje Biblioteka „Ljubiša R. Đenić“ iz Čajetine, u okviru manifestacije „Letnji ulični erski kabare“, koji ima međunarodni karakter, javilo se 84 aforističara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, sa oko 1.700 aforizama.

Žiri u sastavu: Neško M. Ilić, predsednik žirija, dr Slobodan Simić, Zoran Bogdanović i Ljiljana Rakić, doneo je sledeću odluku: prva nagrada – pripala je Bojanu Ljubenoviću iz Beograda, drugu nagradu – dobio je Ninus Nestorović iz Novog Sada, a treća nagrada pripala je Marini Aristo Marković iz Niša.

Nagrade će biti uručene prvog dana manifestacije „Letnji ulični erski kabare“ u Čajetini, u petak 3. avgusta 2018. godine.

Podsećamo, Ljubenović je pre desetak dana osvojio prvu nagradu i na Međunarodnom festivalu humora i satire „Kriva Drina“ održanom 20. jula u Zvorniku.

U konkurenciji još deset aforističara iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH, Ljubenović je „Zlatnu vijugu“ osvojio glasovima publike koja je do poslednjeg mesta ispunila letnju pozornicu ispred Gradske biblioteke, koja je i organizator ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari